Els Voluntaris de "la Caixa" a Gran Canària amb l'infància

Els Voluntaris de "la Caixa" hem ajudat a 14 nens i nenes a sol·lucionar els seus problemes visuals.

Durant el 2016, en les diferents accions de voluntariat que hem dut a terme amb els nens i nens de la Fundació ADSIS, vam detectar que moltes famílies degut a la crisi econòmica, han retallat despeses, rellegant la salut visula a segon terme.

Aquesta situació estava tenint conseqüències importants en el desenvolupament de la vida quotidiana dels nois i noies, incloent el rendiment escolar.

Els Voluntaris de "la Caixa" a l'illa de Gran Canària, vam decidir ajudar i vam contactar amb la Clínica Oftalmològica EUROCANARIAS exposant la situació. L'equip mèdic no va dubtar ni un instant, i durant tres mesos han visitat de manera gratuïta a 14 nens.

Ens quedava pendent una segona part en el procès: que els nois i noies que necessitaven ulleres, poguèssin accedir a elles. Així que vam repetir el procés i vam explicar la situació a General Optica. El suport va ser total des del primer moment, facilitant les ulleres noves a meitat de preu, de la resta de l'import, els voluntaris ens vam encarregar de buscar financiació.

Han sigut 14 nens i nens en situació de desigualtat social  que han pogut beneficiar-se d'aquesta acció i podran afrontar tranquilament els reptes escolars del proper curs.